Hek of poort bevestigen aan muur: voorbeelden

Er zijn verschillende manieren om een hek of poort te bevestigen aan een muur. Voordat u hijst in uw klusoutfit en uw gereedschapskist tevoorschijn tovert, is het zaak te bepalen op welke wijze u de muur en het hekwerk met elkaar wilt verbinden. Enkele voorbeelden van hoe u dit kunt doen zijn:

  • Het hekwerk bovenop een (laag) muurtje plaatsen
  • Een poortdeur tussen twee muren monteren
  • Het hek en de muur aan elkaar vastmaken op het punt waar ze elkaar kruisen

Hek of poort aan muur bevestigen: hoe u dat doet

Bent u van plan een hekwerk en een muur aan elkaar te koppelen, dan doet u dit natuurlijk graag op een stevige wijze. U wil immers voorkomen dat de tuinafscheiding bij de eerste de beste windvlaag het loodje legt. Hoe u dat doet? U kunt dit aanpakken op verschillende manieren.

1. Dubbelstaafmat: klemmen als koppelstuk

De meest eenvoudige optie om een hekwerk aan een muur te bevestigen, is misschien wel gebruikmaken van een koppelstuk. Als U beschikt over dubbelstaafmatten bieden onze klemmen bijvoorbeeld uitkomst. Hiermee is het koppelen van de twee onderdelen een fluitje van een cent. Het enige wat U hoeft te doen is de klemmen zowel aan de muur als aan het hek bevestigen door in de weer te gaan met een moer, een bout en een ring. Voordat U het weet zitten jouw hek en muur aan elkaar vast. Ook fijn: onze klemmen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Hierdoor kiest u een kleur die past bij jouw hekwerk en laat u hem er strak afgewerkt bijstaan.

2. Aan de gang met een boor

Bent u van plan een hekwerk bovenop een muur te plaatsen? Dan is het verstandig de onderdelen aan elkaar vast te boren. Hierbij kunt u ervoor kiezen de paal van het hek in zijn geheel in de muur te boren en hem aan te storten met beton. Maar ook een optie is om voetplaten aan de onderkant van de palen te bevestigen. Deze voetplaten boort u vervolgens aan de muur door middel van pluggen of chemische ankers.

Aan de slag!

Hebben we u voorzien van informatie waarmee u uit de voeten kunt? Of heeft u nog niet helemaal het antwoord gevonden dat u zocht? Mocht dat laatste het geval zijn, dan is het aan te raden een specialist in te schakelen en/of ons om raad te vragen. Wij helpen u graag. Tot slot een tip: ook voor het plaatsen van een hekwerk hebben wij een stappenplan. Handig voor als u uw hek nog moet neerzetten!