Hoe kun je jouw tuin beveiligen?

Een tuin beveiligen doe je op verschillende manieren. Om te beginnen is een afbakening van belang. Het geeft eenvoudig de scheidslijn aan tussen de openbare weg en jouw privé grond. Zo is het voor onbekenden duidelijk tot waar zij mogen komen en waar de intieme sfeer begint van de bewoners. Toch heeft dit ook zijn nadelen. Een perfecte afscheiding zorgt er namelijk voor dat de indringers minder zichtbaar zijn. Waarom? Eenmaal binnengedrongen is de tuin zo goed beschut, dat eventuele buren of omstanders niets kunnen zien van inbrekers. Dit maakt de tuin juist tot een ideale locatie voor insluipers. Maar hoe beveilig je dan toch de tuin, zonder de perfecte omstandigheden voor een crime of scene te veroorzaken?

Erfbeveiliging met opklim-beveiliging

Je wilt je tuin afschermen, maar ook de indringers buiten de deur houden. Bij MT Hekwerken hebben we hier een geschikte oplossing voor: opklim-beveiliging. Kort gezegd betekent dit dat het hek niet goed te beklimmen is. Met deze erfbeveiliging sluit je je tuin wél af van de buitenwereld, maar voorkom je tegelijkertijd dat indringers niet zomaar de tuin in kunnen sluipen. Er zijn diverse mogelijkheden om deze zogenaamde opklim-beveiliging te realiseren. Een dubbelstaafmat hekwerk of spijlen hekwerk zijn hiervoor interessante mogelijkheden. Deze hekwerk typen zijn namelijk slecht te beklimmen en voor inbrekers dus moeilijk om snel overheen te komen. En hierbij geldt: hoe moeilijker het hek, des te groter de kans zij betrapt zullen worden.

Een andere optie voor opklim-beveiliging is door punten op de spijlen te plaatsen. Deze punten maken het voor inbrekers nóg lastiger om het hekwerk te betreden en zorgen voor een hoge mate van beveiliging.

Beveiliging tuin: afsluiten met een poort

Sluit het hekwerk af met een tuinpoort en slot. Een juist slot bij de erfbeveiliging biedt een uitstekende bescherming. Het geeft bovendien een veilig gevoel als je een sleutel rond kunt draaien en je je tuin als het ware af kunt schermen van de buitenwereld. De tuinpoorten van MT Hekwerken zijn voorzien van een roestvrijstaal cilinderslot, waardoor het slot altijd open en dicht zal blijven gaan. Het bakent je tuin af en is een extra stok achter de deur voor indringers en buitenstaanders. Combineer je sterke hekwerk met een bijpassende tuinpoort en doe deze ’s nachts of als je het huis verlaat op slot. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een poort bij MT Hekwerken. Denk eens aan:

Jouw tuin beveiligen naar locatie

De locatie is van belang bij de tuin beveiligen. We leggen het je uit. Heb je een hoekhuis en grens je aan een weg? Dan kan het juist minder interessant zijn om een hoge afbakening aan te brengen. Kies hier eerder voor een laag hekwerk. Waarom? In combinatie met goede verlichting staat de indringer dan in het volle licht en heeft deze eerder kans om opgemerkt te worden. Een groot erf heeft juist behoefte aan een hekwerk met een goede beveiliging of sloten. De locatie bepaalt de mate van beveiliging tuin. Echter is een hele hoge en dichte afbakening in vele situaties niet snel wenselijk. Het geeft inbrekers de kans om ongestoord hun gang te zijn als zij de tuin zijn binnengedrongen. Zorg er dus altijd voor dat er enigszins inkijk in de tuin is. Ben je erg gesteld op je privacy? Dit begrijpen wij natuurlijk ook. Kies dan voor een goede balans.

Tuin beveiligen tegen inbrekers? Wij helpen je verder

Wil je een veilig gevoel creëren in jouw woning en inbrekers op afstand houden? MT Hekwerken helpt je graag bij jouw tuin beveiligen. We hebben diverse hekwerken om jouw tuin af te bakenen en zo een ultieme erfbeveiliging te creëren. De mogelijkheden zijn enorm: je kunt het hekwerk perfect afstemmen op jouw tuin. Van volledige privacy tot volledige vrijheid, je schaalt eenvoudig tussen diverse opties. Kies je voor MT Hekwerken, dan kies je voor:

  • Eerlijke prijzen
  • Eigen bezorg service
  • Premium kwaliteit

Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je toch eerst even sparren voor de mogelijkheden om jouw tuin te beveiligen tegen inbrekers? Neem gerust even contact met ons op, zodat we je een passend advies kunnen geven. Bij MT Hekwerken vind je gegarandeerd een sterk hekwerk om jouw tuin te beveiligen en een veilig gevoel te creëren.