.

Welke hoogte hekwerk zijn er?

Om te overwegen welk hek het best bij je past, is het eerst belangrijk om de mogelijkheden op een rij te zetten. Bij MT Hekwerken hebben we een breed assortiment aan hekwerken. Zo vind je dus altijd het hek dat bij je past. Hebben we het over dubbelstaafmat hekwerken, heb je de keuze uit de volgende hoogtes:

  • 60 cm
  • 80 cm
  • 100 cm
  • 120 cm
  • 140 cm
  • 163 cm
  • 183 cm
  • 203 cm
  • 243 cm

Hoogte van hekwerk bepalen voor privacy

De behoefte naar privacy is vaak een van de redenen om een hekwerk te installeren. Het kan een onprettig gevoel geven als buitenstaanders zomaar jouw tuin in kunnen kijken. Als jouw drang naar privacy erg groot is, kun je overwegen om een hoog hekwerk te plaatsen. Je kunt dit als het ware zien als hoge schutting die ervoor zorgt dat je beschut op jouw erf kunt zitten. Bij MT Hekwerken kun je terecht voor een hekwerk van ruim 2 meter hoog, waardoor je dus optimale privacy kunt creëren in jouw tuin. Ben je wel op zoek naar privacy, maar wil je het zicht in de tuin niet verliezen? Dan kun je een lager hekwerk overwegen. Dit geeft je toch de beschutting die je nodig hebt, maar volstaat nog wel de nodige vrijheid in jouw tuin.

Hoogte hekwerk voor een natuurlijke uitstraling

Een hekwerk kan de natuurlijke omgeving verstoren. Om dit te voorkomen kun je een groene vlechtband aanbrengen in het hekwerk. Deze band vlecht je als het ware door het hekwerk heen, waardoor je een meer natuurlijke uitstraling krijgt voor jouw hekwerk. Zo kun je alsnog kiezen voor een hoge hoogte hekwerk, maar verlies je niet de groene en natuurlijke sfeer in jouw tuin. Ook het materiaal van het hekwerk is van invloed op de natuurlijke sfeer van jouw tuin. Bij een metalen hekwerk van MT Hekwerken kun je deze verliezen als je kiest voor een hoog hekwerk. Overweeg dus goed welke sfeer je wilt creëren in de tuin en hoe je dit het beste kunt waarborgen.

Kijk naar je omgeving

Om te overwegen wat de beste hoogte is voor het hekwerk, raden we aan: kijk eens naar de omgeving van jouw erf of terrein. Vaak haal je hier al veel inspiratie uit. Bovendien geeft dit een idee van de wensen in jouw buurt. Het kan bijvoorbeeld een vreemde uitstraling geven als je als een van de weinigen een hoog hekwerk plaatst. Een verschil in hoogte hekwerk kan een ongepaste indruk achterlaten. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om dit goed in het achterhoofd te houden. Je kunt er ook voor kiezen om met de buren tot een compromis te komen. Leg jouw wensen bij de buurt neer en ondervind wat hun ideeën hierbij zijn. Zo houd je iedereen tevreden.

De beste hoogte hekwerk alleen bij MT Hekwerken

Twijfel je over de hoogte hekwerk? Wij geven je graag een passend advies. Neem gerust even contact met ons op en deel je overwegingen. Wij helpen je graag bij een passend hekwerk waar jij nog jaren mee vooruit kunt.