Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmatten is het type hekwerk dat tegenwoordig bijna overal voor kan dienen. Of je nou je nieuwbouw woning wilt voorzien van een strak hekwerk of dat je een bedrijven terrein wilt omheinen, alles is mogelijk. Doordat onze dubbelstaafmatten in meerdere diktes en hoogtes aangeboden worden, past er altijd wel een hek bij jouw type gebruik. Bekijk hieronder het aanbod aan dubbelstaafmatten van MT Hekwerken:

 • Eerlijke prijzen
 • Eigen bezorg service
 • Premium kwaliteit
dubbelstaafmat-hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk kopen? Wat heb ik precies nodig?

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke dubbelstaafmat hekwerk je precies nodig hebt. Daarom zullen we onderstaand een voorbeeld geven. Twijfel je nog? Neem dan even telefonisch of per mail contact met ons op.

Ga naar voorbeeld

 

 

dubbelstaafmat-hekwerk-poort

Veelgestelde vragen

Wat als je niet precies uitkomt op 2,5 meter?

Het komt bijna nooit voor dat je precies uit komt op een heel deel. Je kunt de delen eenvoudig inkorten met een ijzerzaag/ slijptol. Wel adviseren wij de geslepen kant bij te werken.

Is het dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig te plaatsen?

Al ons dubbelstaafmat hekwerk is goed zelf te plaatsen. Wij doen er alles aan het zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Zo maken wij sloten kant en klaar en boren alle gaten voor. Je kunt tevens altijd terecht in onze plaatsing handleiding.

Welke dikte heb ik nodig 6/5/6 of 8/6/8?

Dit is afhankelijk van je budget/gebruik. Wanneer je van plan bent het dubbelstaafmat hekwerk dicht te laten groeien, wordt er vaak voor een 6/5/6 model gekozen. Het 8/6/8 model is voor elk gebruik geschikt.

Wat is de levertijd van dubbelstaafmat hekwerk?

Voor actuele levertijden voor onze dubbelstaafmat hekwerk kun je onderaan de website even kijken. Dit staat vermeld onder het kopje levertijden.

Wat is een dubbelstaafmat?

Een dubbelstaafmat hekwerk is een hekwerk wat bestaat uit drie stalen staven. Twee hiervan zijn horizontaal en één is verticaal. Dubbelstaafmatten zijn verzinkt en hier overheen is een poedercoat aangebracht. Dit houdt in dat de dubbelstaafmatten bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden en het hekwerk niet kan roesten. Dit maakt dat dubbelstaafmat hekwerk erg duurzaam is.

Dubbelstaafmat soorten en maten

Binnen ons assortiment hebben we verschillende soorten en afmetingen dubbelstaafmatten. We hebben twee verschillende soorten. Een dubbelstaafmat 6/5/6 en een dubbelstaafmat 8/6/8. Dubbelstaafmat 6/5/6 bestaat uit drie massieve stalen draden en twee horizontale draden van 6mm en een verticale draad van 5mm. Onze dubbelstaafmat 8/6/8 bestaat uit drie massieve stalen draden en twee horizontale draden van 8mm en een verticale draad van 6mm.

De beschikbare hoogtes voor deze dubbelstaafmatten variëren per type dubbelstaafmat. De beschikbare hoogtes zijn:

 • 60 cm
 • 80 cm
 • 100 cm
 • 120 cm
 • 140 cm
 • 163 cm
 • 183 cm
 • 203 cm
 • 243 cm

Onze dubbelstaafmatten zijn beschikbaar in de kleuren grijs, groen en wart.

Dubbelstaafmat poort tussen het hekwerk

Het kan ook zijn dat je een dubbelstaafmat poort tussen het hekwerk wilt. Dit is ook mogelijk, een dubbelstaafmat poort wordt compleet geleverd met twee palen. Tegen deze palen kun je het dubbelstaafmat hekwerk bevestigen door middel van poortpaal bevestiging. De poort vervangt als het waren een hekwerk paal, omdat het dubbelstaafmat hekwerk ook tegen deze poortpalen te bevestigen is.

Dubbelstaafmatten van MT Hekwerken: diversiteit en duurzaamheid

Je zult ze vast en zeker vaak tegen komen, dubbelstaafmat hekwerk en dubbelstaafmat poorten. Of het nou in de tuin is, langs het park of langs een bedrijven terrein. Dubbelstaafmat hekwerk kan vrijwel overal voor gebruikt worden.

Moderne en strakke dubbelstaafmatten

Het dubbelstaafmat hekwerk geeft een moderne en strakke uitstraling, door de verschillende hoogtes kan dit zowel in je voortuin of als hoge erf afscheiding gebruikt worden.

Extreem duurzaam

Waar een schutting of poort van hout weg kan rotten na verloop van tijd, heb je hier geen last van bij een dubbelstaafmat hekwerk of poort. Ons dubbelstaafmat hekwerk wordt standaard verzinkt (bescherming tegen roest) en over deze zink laag gepoedercoat (op kleur gebracht). Door deze dubbele beschermlaag is het materiaal extreem duurzaam.

Dubbelstaafmat hekwerk is gemakkelijk te plaatsen

Wij doen er alles aan om de plaatsing voor je zo makkelijk mogelijk te maken. Zo leveren we standaard paalkappen met haak waardoor je het hekwerk gemakkelijk kunt bevestigen. Ook monteren we de poorten kant en klaar, zo maken we het slot erin en boren alle gaten en dergelijke voor. Zo kan je een hoop kosten besparen op de plaatsing.

Dubbelstaafmat hekwerk kopen? Wat heb ik precies nodig?

Voorbeeld: Je hebt een recht stuk van 19,50 meter en wilt dit voorzien van een dubbelstaafmatten hekwerk. Je deelt het aantal meters dat je nodig hebt door 2,5, dit omdat één deel standaard 2,5 m breed is. Vervolgens kom je uit op 7,8 delen. Er zijn dus 8 delen dubbelstaafmat hekwerk nodig, omdat je dit altijd naar boven afrond. De delen zijn eenvoudig op maat te maken. We beginnen met een paal, en eindigen met een paal. Dit betekend dat je dus twee eindpalen nodig hebt. Verder zijn er zeven tussen palen nodig. Voor dit stuk heb je dus 8 delen hekwerk nodig, 2 eindpalen en 7 tussen palen. Het kan ook zijn dat je tegen een muur wilt beginnen, een eindpaal vervalt dan en wordt vervangen door muurbeugels.

Dubbelstaafmat kopen? Wij helpen je verder met passend advies

Nog steeds niet helemaal duidelijk welk dubbelstaafmat het best geschikt is voor jou situatie? Onze specialisten staan voor je klaar om even te sparren naar de mogelijkheden voor jouw tuin of bedrijfspand. Twijfel niet en neem contact met ons op. Onze dubbelstaafmat specialisten staan voor je klaar om passend advies te geven!