Tuinhek metaal

  • Eerlijke prijzen
  • Eigen bezorg service
  • Premium kwaliteit

Veelgestelde vragen

Is een tuinhek metaal plaatsen zelf te doen?

Ja, wij doen er alles aan om de plaatsing van je tuinhek zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo monteren we de sloten en boren alle gaten voor.

Moet er beton bij de tuinhek metaal palen?

Ja, wij adviseren om voldoende beton bij de tuinhek metaal palen te doen. Zo weet je zeker dat de tuinhek stevig en recht blijft staan.

Welke kant draait de tuinhek metaal open?

Al onze tuinhekken zijn zo te monteren dat ze zowel links om, als rechts om open kunnen. Je hoeft hier dus geen rekening mee te houden tijdens het bestellen.

.

Tuinhek metaal van MT Hekwerken

Een tuinhek van metaal ziet er netjes uit in iedere tuin. Een metalen hek zorgt voor een mooie omheining die privacy biedt met behoud van zicht. Het verhoogt de veiligheid door indringers buiten te sluiten en kinderen of dieren juist binnen te houden. MT Hekwerken levert hoogwaardige tuinhekken van metaal in de voortuin of achtertuin. Dankzij ons modulaire systeem en mogelijkheid voor maatwerk opties is er een passend hek van metaal voor iedere tuin te realiseren. Bekijk direct alle opties of neem contact met ons op voor meer informatie.

Tuinhek metaal

Een tuin afbakenen kan op diverse manieren. Met een haag of een schutting profiteer je van optimale privacy maar je levert wel in op het zicht naar buiten toe. Een tuinhek van metaal is een veelzijdige oplossing die zorgt voor een open aanzicht met de optie voor meer beschutting. Met een metalen hek in de voortuin zorg je voor een strakke uitstraling met behoud van zicht. In de achtertuin kan het de tuin optisch veel groter doen lijken vanwege het zicht op de omgeving. Dit is uiteraard gekoppeld aan de bebouwing rondom je huis maar met een hek van metaal creëer je volop mogelijkheden.

Metalen hek kopen

Er zijn verschillende soorten metalen tuinhekken. Het metalen hek met dubbele staven of spijlen is het meest in trek. Hierbij zijn er horizontale en verticale spijlen met afwijkende dikte. Zo is de constructie optimaal wat betreft constructie terwijl het toch volop zicht biedt. Bij een dubbelstaafmat tuinhek van metaal zijn er diverse opties in dikte. Naast de robuustheid heeft dit ook zeker invloed op de uitstraling van het geheel. Soms wordt een metalen hek vooral gebruikt als afbakening. Als inbraakpreventie een factor is dan is een hek van metaal met dikkere spijlen aan te bevelen. Verder zijn er diverse opties wat betreft tussen-, eind- en hoekpalen om zo voor iedere situatie een hekwerk te kunnen plaatsen. Van een klein metalen hek in de voortuin tot een grote omheining van een villa.

Wat is verzinkt metaal?

Metalen producten kunnen roesten als ze blootgesteld worden aan zuurstof in lucht of water. Door een hek van metaal te verzinken wordt roest voorkomen. Bij verzinking wordt er een bescherming laag op het metaal aangebracht waardoor lucht niet bij de kern kan geraken. Dit zorgt voor jarenlange bescherming van het metalen hek. Al onze materialen zijn altijd volledig verzinkt, hierdoor zijn onze materialen zeer duurzaam. Daarnaast leveren we onze tuinhekken met een poedercoating in standaard RAL kleuren. Zo kan de kleur worden afgestemd op de omgeving voor een mooi geheel.

Waarom een tuinhek van metaal plaatsen?

Als eerste is metaal een duurzaam product dat zeer sterk is. Met een constructie van dunne spijlen is het mogelijk om een robuust hek te produceren dat de tuin niet geheel afsluit van de omgeving. Het doorzichtige karakter biedt extra zicht en behoudt de samenhang tussen tuin en omgeving. Als je houdt van wat meer privacy, of de tuin van wat meer groen wilt voorzien, plaats dan klimplanten bij een tuinhek van metaal. Dit geeft een natuurlijk effect waarbij het hekwerk dient als raamwerk voor de planten.

De voornaamste voordelen van een metalen hek zijn:

  • Hoge kwaliteit met lange levensduur
  • Open structuur met optie voor begroeiing
  • Strak en modern aanzicht
  • Leverbaar in meerdere kleuren en dikte spijlen
  • Modulair systeem voor iedere tuin

Uitbreiding voor hek metaal

De oplossing van MT Hekwerken maakt het heel eenvoudig om iedere tuin van een nette omheining te voorzien. Kies de segmenten inclusief tussenpalen en een enkele of dubbele tuinpoort met hoogwaardig slot. Als je graag een offerte op maat wilt ontvangen of graag advies hebt over de keuze van het beste metalen hek voor jouw situatie, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.