Tip 1: meer privacy tuin door poorten

Een hele simpele, maar effectieve manier om meer privacy in de tuin te creëren is door een poort te plaatsen. Waarom? Dit geeft namelijk in één oogopslag de overgang weer tussen de publieke ruimte en jouw persoonlijke levenssfeer. Snel privacy in tuin creëren doe je dus met een poort. Door een duidelijke toegangspoort aan te leggen in jouw tuin, is het voor de voorbijganger meteen duidelijk welk gebied zij niet zomaar kunnen betreden. Het biedt een duidelijke entree en hiermee geef je een signaal af van territorialiteit. Door een afbakening te maken van jouw grondgebied, geef je een grens aan van jouw persoonlijke levenssfeer. Dit zal zorgen voor een betere privacy tuin.

Toegangspoorten bij MT Hekwerken

Wil jij de inkijk in de tuin verminderen? Met de poorten van MT Hekwerken baken jij je persoonlijke levenssfeer eenvoudig af. We hebben de keuzes tussen:

Jouw favoriet gevonden? Begin dan vandaag nog met de tuin privacy en schaf de poort naar keuze aan.

Bekijk onze poorten

 

Tip 2: dubbelstaafmat hek voor privacy tuin

Of je nu privacy in de voortuin of achtertuin wilt: een dubbelstaafmat hekwerk is de ideale oplossing. Maar wat is dit nu precies? Het is een hekwerk dat bestaat uit drie stalen staven. Een groot voordeel van het hekwerk is dat deze bestand is tegen de schommelende weersinvloeden in Nederland en dus niet zomaar zal roesten. Hierdoor gaat het hek voor langere tijd mee en zorgt het dus voor een zekere tijd voor privacy in de tuin. Het geeft namelijk een duidelijke scheidingslijn aan tussen de tuin en de openbare weg. Bovendien kun je zowel voor een laag als een hoog hekwerk kiezen. Een dubbelstaafmat hekwerk geeft een moderne en strakke uitstraling. Het wordt meteen duidelijk waar jouw erf begint, waar de ruimte begint voor jouw persoonlijke levenssfeer.

Bekijk onze dubbelstaafmat hekwerken

 

Dubbelstaafmat hekwerk bij MT Hekwerken

Bij MT Hekwerken kun je het dubbelstaafmat hekwerk in diverse maten verkrijgen:

 • 60 cm
 • 80 cm
 • 100 cm
 • 120 cm
 • 140 cm
 • 163 cm
 • 183 cm
 • 203 cm
 • 243 cm

De kleuren waarin het hekwerk geleverd wordt, zijn: grijs, groen en zwart.

Tip 3: inkijk tuin verminderen met vlechtband

Wil je de stevigheid van een dubbelstaafmat hekwerk behouden, maar toch het idee creëren van een schutting? Dan is de vlechtband dé perfecte uitkomst voor de privacy tuin. Dit werkt als volgt. De vlechtband, de naam zegt het al, wikkel je door het hek heen. Hierdoor kun je dezelfde mate van privacy tuin creëren zoals een dichte schutting. De privacyband geeft een moderne uitstraling, maar helpt om de inkijk in de tuin fors te verminderen. De band is eenvoudig aan te brengen en zorgt voor snel privacy in de tuin. Je creëert een mate van geborgenheid en vermindert de inkijk. Zo hoef je dus niet te wachten tot jouw struiken zijn gegroeid, maar kun je deze privacy in één handomdraai creëren.

Vlechtband bij MT Hekwerken

De vlechtband bestel je bij MT Hekwerken. In de rol zit 50 meter aan stof. De band is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 • Grijs
 • Groen
 • Zwart
Bekijk onze verschillende vlechtbanden

 

Wil jij de inkijk tuin verminderen?

Ben jij regelmatig buiten te vinden en wil je meer privacy in de tuin? Met behulp van bovenstaande tips creëer jij extra tuin privacy en houd je voorbijgangers van jouw erf. Welke optie jouw favoriet ook is, allen brengen een duidelijke grens aan tussen de publieke en privésfeer. Bij MT Hekwerken koop je een passend hekwerk, poort of vlechtband om de privacy te garanderen.

Snel privacy in tuin en niet wachten tot jouw planten en struiken gegroeid zijn? Kies vandaag nog jouw favoriete producten en baken jouw tuin af van jouw buren of openbare weg.