.

Waarom zijn er verschillende soorten hekwerk?

Iedereen heeft een andere smaak. Ook het doel heeft invloed op de keuze van een hekwerk. Wil jij je tuin voor de sier afbakenen, dan past hier een ander hekwerk bij dan specifiek voor veiligheidsredenen. Zelfs als je het doel hebt gekozen, zijn er nog verschillende mogelijkheden. Zo kun je bij de sier vooral focussen op een klassiekere stijl, maar zijn er ook veel moderne hekwerken. Om iedere wens te vervullen zijn er talrijke mogelijkheden voor een hekwerk voor uw terrein of tuin. Ben je op zoek naar een hekwerk om voornamelijk de veiligheid te bevorderen, dan zijn hier ook bepaalde eisen aan verbonden. Wij nemen je graag mee in de mogelijkheden voor de soorten hekwerk.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is zeer veelzijdig. Het hekwerk is opgebouwd uit drie stalen staven, waarvan twee verticaal en één horizontaal. Het is een type hekwerk dat bijna overal terug kan komen en dus talrijke vervullingen heeft. Voor een modern hekwerk bij een nieuwbouw huis tot een strak hekwerk bij een bedrijfsterrein: je kunt het hek op diverse manieren inzetten. Het hekwerk komt je waarschijnlijk bekend voor. Het wordt tegenwoordig ontzettend veel gebruikt. Het heeft een strak afgewerkte uitstraling en geeft een duidelijke scheidslijn tussen jouw erf en de openbare ruimte. De dubbelestaafmatten zijn verzinkt en afgewerkt met poedercoat. Dit betekent dat deze bestand zijn tegen de meest extreme weersinvloeden en dus niet kunnen roesten.

Soorten hekwerk bij dubbelstaafmat

Er zijn diverse opties als je met een dubbelstaafmat hekwerk aan de slag gaat. Jij bepaalt de hoogte van het hekwerk. Zo is bij een nieuwbouwhuis een laag hekwerk wellicht gewenst en kies je bij een bedrijfsterrein voornamelijk voor een hoge afbakening. De beschikbare hoogtes voor het hekwerk zijn: 60 cm, 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 163 cm, 183 cm, 203 cm en 243 cm. Ook heb je de keuze tussen de kleuren grijs, groen en zwart.

Bekijk onze dubbelstaafmatten

 

Spijlen hekwerk

Een spijlen hekwerk staat ook wel bekend als industrie hekwerk. Dit zegt ook meteen veel over de eigenschappen van het hekwerk. Ben je op zoek naar een geschikte beveiliging voor jouw terrein, dan sluit dit hekwerk hier goed bij aan. We begrijpen als geen ander dat je jouw eigendom goed wilt beschermen tegen buitenstaanders. Om te voorkomen dat indringers jouw terrein betreden, is een spijlen hekwerk een gewenste optie. Ook dit hekwerk zal niet nieuw zijn voor je. Sterker nog: waarschijnlijk herken je het hek met de scherpe punten of doorlopende spijlen uit duizenden. Naast dat dit hekwerk een prettige bescherming biedt voor jouw bedrijfsterrein, kan het ook wenselijk zijn bij een woning. Het geeft je een gerust gevoel tijdens de nachtrust. In dit geval hebben we woningvriendelijke spijlen hekwerken om toch een huiselijk gevoel uit te stralen.

Soorten hekwerk bij spijlen hekwerk

Er zijn diverse soorten hekwerk als je met een spijlen hek aan de slag wilt. De mogelijkheden verschillen voornamelijk in afwerking. We sommen deze voor je op:

  • Spijlen hekwerk doorlopend
  • Spijlen hekwerk glad
  • Spijlen hekwerk met punten

Ook in hoogte zijn er diverse opties. Deze afmetingen hebben ook te maken met de toepassing van het hekwerk. Bij een bedrijfsterrein is vaak een hoger hek gewenst, terwijl een woning vraagt om een vriendelijkere toepassing.

Bekijk onze spijlen hekwerk

 

Soorten hekwerk met poort

Om het hekwerk compleet te maken, kan een bijpassende poort niet ontbreken. Zeker om consistentie te behouden bij een tuin of bedrijfspand, raden wij aan om bij het hekwerk meteen een gewenste poort uit te zoeken. Hierdoor vorm je een mooie en strakke eenheid in de tuin. Je kunt kiezen voor een looppoort, maar je kunt bij een erfafscheiding ook met een inrijpoort of dubbele poort aan de slag gaan.

Bekijk onze poorten

 

Soorten hekwerk bij MT Hekwerken

Bij MT Hekwerken vind je talrijke soorten hekwerk. Wij zijn dé specialist als het gaat om afbakening van terreinen en tuinen. Neem een kijkje in ons assortiment voor de mogelijkheden. Heb je vragen over onze soorten hekwerk of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag verder.